Mor Joan Durà, President d’Honor del CEEB

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona lamenta comunicar la mort del seu Fundador i President d’Honor Joan Durà i Riera, el diumenge 16 de gener.
Durà (1935 / 2022), medalla d’or de la Ciutat de Barcelona l’any 2016, va ser Fundador i principal impulsor del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona el 1977. Durant 31 anys, el va presidir i li va donar la dimensió que avui té, convertint la institució en un referent a nivell esportiu del país. Home de fortes conviccions humanístiques, va estar molt implicat durant la transició en projectar la pràctica esportiva en l’entorn escolar. Ell va ser, sens dubte, una d’aquelles persones fonamentals que van construir, en gran manera, les estructures que, després del franquisme, van permetre la consolidació de la democràcia, en un moment en què estava tot per fer i el repte era majúscul.
La vetlla és al tanatori de la Ronda de Dalt (c/ Scala Dei, 17-37 , Barcelona) el dilluns 17, a partir de les 15.30 h. (sala 17). La cerimònia d’enterrament, el dimarts 18 a les 13.30 h. a la Sala Mediterrani del mateix tanatori. Posteriorment, serà enterrat al Cementiri Comarcal Roques Blanques d’El Papiol.

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona vol fer arribar el seu més sentit condol a familiars, amics i amigues d’en Joan Durà. Durant els pròxims dies, comunicarem els actes d’homenatge que retrem en memòria de la figura del nostre President d’Honor.

D.E.P.

Consulta l’entrevista a Joan Durà (Aniversari 40 anys CEEB)