David Escudé i Susana Closa detallen el programa d’ajudes a l’esportista

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va presentar dimecres, 12 de gener, el nou programa d’ajudes a famílies i entitats per fomentar la pràctica esportiva en horari no lectiu a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE).

Amb la voluntat constant de «superar marques i combatre la pandèmia», Escudé va remarcar tres rècords clau. En primer lloc, el nombre de beques esportives atorgades, que arriba a 14.000 nens i nenes: 4500 més que l’any anterior. Aquests esportistes en edat escolar es beneficiaran de l’ajuda a través de les seves entitats i fundacions respectives. En segon lloc, el regidor va destacar el pressupost que acompanya les beques. Per primera vegada, se superen els 3,6 milions d’euros.

Finalment, Escudé va destacar els 2 milions i mig de subvenció ordinària a clubs i entitats -estiguin o no homologats- perquè cap família ni jove deixi de fer esport a causa de les dificultats econòmiques. En total, l’Ajuntament destina al voltant de 6 milions d’euros a aquest tipus d’ajudes per «donar més seguretat a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat» a través d’espais esportius que compleixen l’estàndard vigent de qualitat.

Per la seva part, la gerent de l’IBE, Susana Closa, va fer una declaració sobre l’esport inclusiu que afecta esportistes amb algun tipus de discapacitat. Closa va afegir que del 7 al 27 de gener, «s’obre la convocatòria de subvencions de cara a l’any 2022» per a entitats esportives de Barcelona.