Dansa, escalada, criquet i gimnàstica en horari lectiu, durant els pròxims mesos

Programes Municipals del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona està celebrant, aquests dies, i de forma conjunta amb l’Ajuntament de Barcelona, un seguit d’activitats esportives orientades a escolars de primària i secundària en horari lectiu. Totes aquestes activitats, celebrades en diferents espais de la ciutat, sota estricte protocol de restriccions sanitàries vigents.

Dimarts, 9 de febrer, diferents alumnes de 4t de primària i 3r de secundària van jugar a criquet al CEM La Mar Bella. Els tècnics i tècniques de la Fundació per l’Esport i l’Educació de Barcelona van dinamitzar la jornada. Entre la  que va comptar amb la participació de 10 centres educatius amb un total de 520 escolars. Entre la jornada de dimarts i la que se celebrarà el pròxim mes de maig, el criquet aplegarà un total de 520 participants procedents de 10 centres educatius.

A més, de dilluns a divendres i durant 4 setmanes, el CEM d’Escalada La Foixarda acollirà dos grups de convivència cada dia. Se celebren sessions d’escalada en una instal·lació especialitzada. En total, participaran 40 grups de nens, nenes i joves.

Pel que fa al vessant més expressiu de l’esport, una part de l’alumnat que es prepara per al Dansa Ara assistirà a un espectacle realitzat pel Conservatori de Dansa. L’obra se celebra a la Sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre. Es tracta d’una mostra de dansa contemporània, espanyola i clàssica de nois i noies de secundària davant d’un públic de primària. Un diàleg estimulant entre ballarins i ballarins en procés de formació i un alumnat que podria despertar interès davant d’una proposta de caràcter cultural.

D’altra banda, a partir del dilluns 15 de febrer, nens i nenes de 1r de primària -i un grup de P5- visitaran les instal·lacions del Gràcia Gimnàstic Club i del Club Gimnàstic Barcelona per desenvolupar una sèrie d’exercicis amb aparells de barra d’equilibri, asimètriques, salt de cavall i terra acompanyats i acompanyades de tècnics especialitzats en cada disciplina. Una jornada que s’afegeix al treball que aquest alumni ha estat realitzant de forma regular al seu centre docent. Es calcula que, durant 6 setmanes, aquestes jornades acolliran un total de 1400 participants.  Þ