Nova temporada, nou règim disciplinari!

• Aquesta temporada 2023-2024, el CEEB estrenarà un nou règim disciplinari
• L’objectiu és transformar els conflictes en oportunitats, substituint la sanció per activitats educatives

El CEEB inicia el curs amb novetats importants! A partir d’aquesta temporada, aplicarem un nou règim disciplinari on les sancions tindran un caràcter més educatiu. L’objectiu és transformar els conflictes en oportunitats de formació i presa de consciència, mitjançant la realització de tallers, formacions o activitats alternatives.
La intenció d’aquest nou règim sancionador no és eliminar les conseqüències de les males actituds, sinó aprofitar-les pel creixement personal de l’afectat o afectada. L’esportista haurà de fer l’activitat proposada en funció del tipus d’infracció comesa: per a infraccions lleus, treball online; per a infraccions greus, taller presencial; i per a infraccions molt greus, reunió reparadora.

Cal destacar que les dades d’infraccions al CEEB actualment tenen un nivell molt baix, posant com a exemple la temporada passada, on només van ocórrer 57 sancions en més de 17000 partits. Tot i això, tenint en compte el període educatiu en què es troben la majoria els i les nostres esportistes, les sancions han de tenir un caràcter més educatiu que no pas punitiu. Per aquesta raó, la Junta Directiva del CEEB va aprovar el mes de maig aquest nou règim, amb la intenció d’ajudar a les persones sancionades a tenir consciència de l’error comès i prevenir, així, possibles reincidències. Þ