Nens i nenes de Barcelona celebren Dansa Ara des de casa

La iniciativa escolar municipal de promoció de l’esport de Barcelona “Dansa Ara” celebra el Dia Internacional de la Dansa el pròxim 29 d’abril. Enguany, per la situació excepcional de confinament, es realitzarà en format online “Dansa Ara des de casa” practicant els exercicis que han treballat el professorat i l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports i el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, convoca el pròxim dimecres, 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, a tots els nens i nenes que enguany participen en el projecte municipal “Dansa Ara”, de promoció escolar en horari lectiu, a participar en el “Dansa Ara des de casa”.
El regidor d’Esports, David Escudé, ha declarat que l’activitat “està inclosa en el programa municipal d’activitats esportives en horari lectiu on oferim propostes gratuïtes d’activitat física per reforçar els continguts curriculars d’educació física amb activitats de gran format que l’escola no podria desenvolupar de manera autònoma. Es tracta de fer activitats esportives que puguin desenvolupar el professorat i l’alumnat a l’escola i després posar-les en comú amb altres centres educatius”.
David Escudé ha destacat que “mantenim l’essència de l’activitat que és que el professorat dissenyi diferents modalitats esportives per a contribuir al creixement personal de l’alumnat basat en els beneficis saludables i els valors positius de l’esport. Per les circumstàncies excepcionals que estem vivim, l’activitat esportiva l’hem convertit en “Dansa Ara des de casa” i està emmarcada dins la campanya #BCNesmoudinsdecasa de l’Ajuntament de Barcelona, que promou la pràctica esportiva des de casa”.
“Dansa Ara des de casa” és una sessió en línia on els nens i nenes realitzaran conjuntament un tipus de dansa anomenada el mambo, que fa dies que assagen amb la seva classe, des de casa i en família.

Aquest projecte municipal de promoció de l’esport escolar se celebra dins l’horari lectiu, que cada any promou la pràctica de la dansa entre l’alumnat de segon de primària dels centres escolars de la ciutat, i forma part del programa municipal “L’Escola fa Esport a la Ciutat”. Enguany hi participen uns 9.600 infants de 236 centres educatius de Barcelona. Habitualment se celebra en aquestes dates, motiu pel qual s’ha volgut convocar aquesta sessió especial “des de casa”, com avançament del “Dansa Ara” que es preveu celebrar a finals d’any al Palau Sant Jordi.  Þ