Programes Municipals i l’IBE celebren un triatló escolar a La Mar Bella

El Departament de Programes Municipals del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona ha organitzat un triatló escolar. La jornada s’ha celebrat dijous, 27 de maig, al CEM La Mar Bella. Concretament, a la pista d’atletisme, però també a la Base Nàutica i la platja del Bogatell.  En aquest espai de referència pel que fa a la pràctica esportiva, s’ha desenvolupat un triatló orientat a grups de centres docents de Barcelona. En total, s’ha registrat la participació de 1500 nens i nenes.

Es tracta de fomentar el treball de resistència de l’alumnat de primària i secundària. El triatló escolar és un esdeveniment que permet als nois i noies viure l’esforç que requereix la participació en una prova esportiva mentre es relaciona amb alumnat d’altres centres. El triatló consisteix a nedar 50 metres al mar, fer 1.000 metres de cursa a peu i recórrer 3.000 metres amb bicicleta.

L’activitat encaixa dins el Pla L’escola fa esport de la ciutat, impulsat per l’Institut Barcelona Esports amb la gestió del CEEB. L’objectiu es fomentar el treball de resistència de l’alumnat de primària i secundària amb una prova exigent i divertida. Nedar 50 metres, recórrer 1000 metres a peu i 3000 amb bicicleta.

A part de la qualitat de la instal·lació, la jornada ha destacat pel seu caràcter sostenible. Un cop finalitzada la cursa, no s’han utilitzat ampolles de plàstic, sinó gots reutilitzables. Els participants disposaven d’un punt d’hidratació ubicat al costat de la zona de sortida i arribada, gentilesa d’Aigües de Barcelona. La jornada també ha comptat amb el suport de Mercabarna.  Þ